TEHNIČKI PREGLED

Auto Centar Jovalex vrši tehničke preglede i to :

Tehnički pregled vozila je skup radnih operacija pri kojima se odgovarajućim merenjima i poređenjem izmerenih veličina sa propisanim vrednostima, kao i vizuelnim pregledom bez ili uz korišćenje odgovarajućih alata, bez bitnih rasklapanja, utvrđuje tehnička ispravnost uređaja i opreme, odnosno tehnička ispravnost vozila u celini, kao i da li vozilo ispunjava propisane uslove i tehničke normative za učešće u saobraćaju na putu.

Tehnički pregledi vozila su redovni, vanredni i kontrolni i obavljaju se u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na tehničkom pregledu utvrđuje se da li je motorno, odnosno priključno vozilo tehnički ispravno i da li ispunjava propisane uslove i tehničke normative za učešće u saobraćaju na putu.

Po zakonu o bezbednosti saobraćaja propisano je da se redovni tehnički pregled vozila vrši jednom godišnje. Tehnički pregled na svakih 6 meseci propisan je zakonom za vozila na motorni pogon i priključna vozila, koja vrše javni prevoz putnika ili prevoze opasne materije, kao i vozila na kojima se vrši obuka kandidata za vozače, motorno, odnosno priključno vozilo za iznajmljivanje bez vozača (rent-a-car).

Zakažite kod nas